История

           Теда-ММ е създадена през 1992 година като компания за производство на различни видове опаковки от пластмаса за еднократна употреба. В началото на своята дейност основно място в асортимента заемат опаковките за хранително-вкусовата промишленост, както и съдове за еднократна употреба. През годините фирмата разширява, както производствения си капацитет така и предлагания асортимент. В момента разполага с номенклатура с над 600 артикула, 10 000 кв. м производствени и складови площи и над 200 човека, които ежедневно се грижат за качественото обслужване на многобройните ни клиенти.

           От 2011г. Теда-ММ разполага с нова производствена сграда, отговаряща на всички Европейски изисквания за производство на опаковки, предвидени за контакт с храни.

 

 

Технологии


Технологичните процеси във фирмата могат да бъдат класифицирани в четири основни направления:

• Екструдиране и коекструдиране на фолио от PS, PP, PET - Фирмата разполага с 7 екструдерни инсталации за производство на фолио от PS, PP и PET с общ капацитет от 1500 кг/час.

• Термоформоване на фолийни материали от PS, PP, PET, OPS, PVC –
Теда-ММ предлага на пазара над 600 разновидности на опаковки от PS, PP, PVC и PET. Разполага с 22 термо- и вакуумформовачни машини.

• 6-цветен офсетов печат на кръгли изделия –
Фирмата притежава 2 машини за офсетов печат, до 6 цвята. Изработваме печат върху кръгли изделия с диаметър между 65мм и 115 мм.

• Производство на форми за термоформоване –
Инструменталният цех е обордудван с 2 вертикални високо-прецизни машинни центрове с цифрово-програмно управление от най-висок клас, с 2 конвенционални фрези, 2 струга, координатно-пробивна машина, плосък и кръгъл шлайф, настолна бормашина и лентоотрезна машина. Всичко това ни позволява да изработваме висококачествени инструменти за термоформоване в най-кратки срокове.
 

 

Бъдещи инвестиционни планове

Теда-ММ планира следните инвестиции:

• Оборудване за производство на опакови от ПЕТ

• Оборудване за производство на хартиени чаши и кутии за еднократна употреба

• Оборудване за производство на пластмасови капаци за хартиени чаши и кутии за еднократна употреба

• Оборудване за производство на опаковки от биоразградима пластмаса